WWW.beweegkisten.nl

In 2008 ben ik een webwinkel begonnen waar ik kisten verkoop met daarin stimulerend speelmateriaal.
Het materiaal in de kisten is zeer geschikt voor Motorisch Remedial Teachers. Het speelgoed kan in de groeps-MRT-les gebruikt worden maar kan ook in het huiswerkprogramma een plaats krijgen.

Het is voor kinderen die extra hulp nodig hebben extra stimulerend als er voor de extra les een kist met bijzondere speelspullen open gaat die alleen voor deze extra les bescikbaar zijn.
 

Maar het wordt met deze kisten ook eenvoudig om in de (kleuter) klas een beweeghoek te creéren naast de poppen- bouw, en waterhoek waar kinderen op een `speelse` manier hun vaardigheden op het gebied van de motoriek stimuleren.

Studenten van het tweede jaar van de MRT opleiding van Inholland hebben een klein onderzoek gedaan naar het effect van het spelen met dit materiaal in de kleuterklasen. De uitkomst van hun gegevens bleek en dat was wel te verwachten dat de oog- hand coordinatie en de kleine motoriek beter werd nadat kinderen drie maanden lang een paar keer per week met de beweegkist hadden gespeelt.

Met het materiaal worden de meerdere motorische gebieden gestimuleerd waaronder:
- het evenwicht;
- de coordinatie;
- de kleine motoriek;
- het bewegingsgevoel.

Aangezien ik het materiaal aanzienlijk goedkoper kan inkopen is de selectie in de kisten altijd goedkoper dan wanneer je het los in de winkel koopt. En hier al voor je verzameld in een handige kist!

Op de site beweegkisten zijn ook veel materialen los te koop, het is altijd mogelijk zelf de inhoud van de kisten samen te stellen. Veel MRT-ers hebben immers al een boel speelspullen verzameld. Mail me maar over de inhoud dan maak ik vrijblijvend een offerte.

Kijk op www.beweegkisten.nl voor alle maten kisten!