Motorische remedial teaching

De Motorisch Remedial Teacher en de kinderfysiotherapeut zijn binnen en buiten scholen actief in het begeleiden van kinderen met een ontwikkelingachterstand bij het bewegen en spelen.

MRT

Motorische Remedial Teaching (MRT) kan worden omschreven als extra zorg voor kinderen die problemen ervaren in speel- en bewegingssituaties. Het verkleinen van deze bewegingsproblemen kan grote invloed hebben op onder andere de sociaal-emotionele ontwikkeling. 

Een Motorisch remedial teacher is vaak een docent Lichamelijke Opvoeding die zich heeft gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling en het remedieren van minder vaardig bewegende kinderen. De competenties van de MRT-er zijn sterk afhankelijk van de ervaring en verdere opleidingen.
Het remedieprogramma wordt bij MRT vaak ondersteund met een groepsles. Het grote voordeel daarvan is dat het kind in een kleine setting vaardigheden kan oefenen en ervaring kan opdoen die je in een individuele setting niet tegen komt. In een groepsles zijn er bijvoorbeeld wel 5 andere ballen waar je aan kunt wennen als tussenvorm voor een hele klas. Samen spelen is een een belangrijk deel van het proces en dat oefen je door samen te spelen in een groepsles. 

Kinderfysiotherapie

Een kinderfysiotherapeut heeft zich na de opleiding fysiotherapie  gespeciali-seerd in het behandelen van kinderen. Zij werken bijna altijd individueel met het kind.

Mogelijkheden

Wanneer je op zoek bent naar hulp voor je kind zijn er binnen en buiten school mogelijkheden. Kijk onder de knop Praktijk naar de verschillende mogelijkheden van Motoriek.nl.  Bellen of mailen kan natuurlijk ook.

Beweegkisten

Speciaal om de motorische ontwikkeling op een speelse manier te stimuleren zijn er door Motoriek.nl beweegkisten samengesteld. Deze zijn geschikt voor in de klas maar zeker ook voor thuis of voor een verjaardagsfeestje.

Meer info kijk op: www.beweegkisten.nl