Elise van Weene

Docent Lichamelijke Opvoeding en Motorisch Remedial Teacher

Motoriek.nl is een initiatief van Elise van Weene en is in 1999 gestart.
Ik ben docent Lichamelijke Opvoeding en ronde in 2000 de tweejarige MRT opleiding van Hogeschool Inholland in Haarlem af. Nadat ik jaren heb lesgegeven op een middelbare school in Amsterdam West besloot ik alle werkenergie in Motoriek.nl te steken. 

Post- HBO opleidingen

Inmiddels ben ik meer dan vijftien jaar verbonden aan de Hogeschool Inholland bij de post HBO opleiding Motorisch Remedial Teaching en de opleiding IB/RT.
Bij beide opleidingen verzorg ik modules over de grote motoriek. In het verleden was ik ook werkzaam voor Hogeschool Windesheim, Hogeschool Fontys, Hogeschool Domstad, Academie voor Lichamelijke Opvoeding Amsterdam en Den Haag. 

MRT

Ik vind het enorm leuk om te werken met kinderen en uit te pluizen hoe ik ze het best kan bereiken en enthousiast, vol zelfvertrouwen kan laten spelen en  bewegen. Het blijft boeiend.

Toevallig kwam ik in aanraking met MRT en werd direct gegrepen door deze verdieping en de mogelijkheden die er ontstonden met deze kennis.
Daardoor kreeg ik nog meer mogelijkheden om binnen mijn gewone gymlessen beter, voor elk kind afzonderlijk , op maat les te geven. Daarnaast kon ik de minst vaardige kinderen met een persoonlijk handelingsplan binnen een paar maanden helpen succesvoller te zijn in het deelnemen aan de gymlessen.
Op de VO school waar ik toen werkte kon ik naast mijn gymlessen direct aan de slag met MRT en heb met veel kinderen gewerkt.

Sinds 2000 ben ik op veel verschillende vlakken bezig met zorgverbreding in het bewegingsonderwijs. Ik verzorg opleidingen en cursussen aan docenten, ontwikkel lesmethodes en heb een praktijk waar ik kinderen behandel. Ook ben verbonden aan De nieuwe Havo, een categorale Havo in Amsterdam Noord. Ik geef daar gymles en ontwikkel met een aantal collega's de inhoud van deze nieuwe school.

Alle antwoorden gevonden?

Op deze site vind je een verzameling van alles wat ik met Motoriek.nl, mijn praktijk Extragym en mijn webwinkel Beweegkisten.nl  te bieden heb.
Hopelijk vind je hier antwoorden op je vragen, herkenning in je zoektocht of inspiratie om misschien zelf competenter te worden op het gebied van spelen en bewegen. 

Elise van Weene