Reacties van ouders, ex-cursisten en scholen

Ervaringen van ouders

Ferry

Judith en Paul

Het leek zo simpel toen Jesse door een vriendje werd gevraagd om 'een keertje met extra gym mee te doen'. Extra gym? Daar hadden wij nog nooit van gehoord.
Het bleek een gouden greep. Meteen de eerste keer al verrastte Elise ons met een paar rake observaties over Jesse. Wat een expertise.
Onze zoon Jesse heeft een bril: rond de plus 5. Met méér dan een punt verschil tussen linker en rechter oog waardoor –zo bleek- hij moeite heeft met het inschatten van diepte. Mede daardoor had hij tot vorig jaar bijvoorbeeld moeite met het vangen van ballen. En dát had Elise meteen in de smiezen.
Die expertise zie je ook terug in de les: in hoog tempo passeert een grote variatie aan oefeningen de revue, waarbij Elise toch ook met ieders makke rekening houdt. Bovendien geeft Elise de kinderen veel vrijheid en stimuleert ze hen in zó'n mate dat ze stralend, vol zelfvertrouwen de les uitkomen.
Na een jaartje extra gym (steeds op maandag na afloop van school) is Jesse zó ver, dat hij niet meer hoeft te gaan. Over rendement gesproken…
Wat betreft de neurologische remedial teaching.
Je ziet de oefeningen, je hoort Elises uitleg erbij en je denkt:
 "Goh! Wat is er een hoop blijven liggen."
 "Wat zijn die oefeningen glashelder als je er even over nadenkt."
 "Wonderbaarlijk hoe goed al die oefeningen werken."

Kortom, wij zijn héél erg blij dat Jesse indertijd een keertje met extra gym mee mocht doen.
 

Marieke

Margreth

Ervaringen van ex-cursisten 

Marlous (basiscursist Amsterdam 2009-2010)

An (vervolgopleiding Inholland Den Haag 2009-2010)

Joke (vervolgopleiding Inholland Den Haag 2008-2009)